Hydroprotect

Dé Expert tegen wateroverlast

Bescherming
+
Innovatie

Hydroprotect is een Belgische onderneming gespecialiseerd in de bescherming tegen overstromingen (overvloedige neerslag, overlopende rioleringen) en in de studie van de risico’s die verbonden zijn aan die problematiek.

Onze oplossingen kennen een groot succes en worden voortdurend verbeterd zodat ze steeds eenvoudiger, doeltreffender en voordeliger worden.

Al onze producten en installaties vallen onder de wettelijke garantie van 2 jaar.

ONZE WAARDEN

Wij helpen slachtoffers van overstromingen met het beschermen van hun woningen

Een mooie roeping waar we enkele grote ethische principes aan toevoegen. De mens en het milieu zijn twee thema’s die ons nauw aan het hart liggen:

01

Sociale economie

We proberen, met onze keuzes en manier van werken, te investeren in de samenleving en op alle vlakken een voorbeeld te zijn. Ons gamma HI-PRO© vertaalt dit sociaal en milieugericht engagement. De waterschotten en hun structuren worden gemaakt in de beschutte werkplaats Val du Geer en zijn samengesteld uit 100% recycleerbare materialen.

02

Sponsoring

Van zodra een project ons duurzaam en goed afgehandeld lijkt te zijn, willen we ons beste beentje voorzetten. In 2015 steunden we de verenigingen Noël magique en ARRET (voor de kinderen van Tsjernobyl).

03

Milieu

Het milieu houdt ons in eerste instantie bezig omdat ons beroep rechtstreeks te maken heeft met de mogelijke gevolgen van de opwarming van de aarde. We wonen bovendien in een landelijke omgeving waar we zorg voor willen dragen en als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat het milieu gewoon in onze genen zit.

We proberen zelf ons beste beentje voor te zetten door ervoor te zorgen dat we op een doordachte manier consumeren. We geven daarnaast de voorkeur aan partners uit onze streek en kiezen voor duurzame en recycleerbare materialen.

ONZE GESCHIEDENIS

2009 – Oprichting van Hydroprotect
Onze oprichter, Eric Bourguignon, is dan al 20 jaar actief in de bouwsector. Die ervaring is bepalend voor de hoge eisen die hij vanaf het begin stelt aan deze nieuwe onderneming. Het doel is om betere oplossingen te bieden voor het overstromingsprobleem in Wallonië en Brussel. België is een land met veel neerslag, tal van waterlopen en een verouderd rioleringsnetwerk. Lokale vakkennis is dan ook onmisbaar.

2010 – Exclusief partnerschap met Feugier-Environnement
Tijdens de zoektocht naar efficiëntere en minder complexe oplossingen worden we de officiële partner van het bedrijf Feugier-Environnement, een referentie in Frankrijk en tal van Europese landen als ontwerper-fabrikant en producent van waterbouwkundige werken.

2011 – Prijs van de innovatie op het salon Batimoi
Benoit Lutgen, toenmalig Waals minister van Openbare werken en Landelijke Aangelegenheden, overhandigt ons de Prijs van de innovatie tijdens het salon Batimoi.
Een mooie beloning voor ons engagement in de ontwikkeling van moderne en bijzonder efficiënte oplossingen tegen overstromingen. (Prijs toegekend door het magazine “Je Vais Construire”)

2014 – Resultaat van het project HI-PRO©
We presenteren de nieuwe HI-PRO©-barrière in avant-première op het salon Batibouw en in Londen op het salon Flood Defence. Dit product, ontwikkeld met de hulp van Innovatech en IOL, is een nieuw waterschotsysteem dat ontworpen is om even voordelig als efficiënt te zijn. Het wordt het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt. Bescherming tegen waterschade tijdens overstromingen, overvloedige neerslag en overlopende rioleringen ligt vanaf nu voor iedereen binnen handbereik!

 

Heeft u vragen of wilt u graag een offerte ontvangen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen !